SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Németország büntetné az internetsemlegesség ellen vétő cégeket

Dátum: 2016-08-08 16:10:28   |  nagyvilág
Szerző: doga
Európa vezető hatalma egyértelműen kiállt az internetsemlegesség mellett.

A német kormány a távközlési törvény módosítására készül és így biztosítaná a nyílt internethez való hozzáférést. A kabinet már el is fogadta az előterjesztést, amellyel az Európai Unió internetsemlegességi irányelvét akarja átültetni a gyakorlatba. A tervezet elfogadása után az internetszolgáltatók kötelesek lesznek minden adatcsomagot egyenlően kezelni.

Amennyiben bármely cég megsérti majd az előírásokat - például korlátozza az adatforgalmat -, úgy nagyon komoly pénzbüntetésre számíthat. Az összeg akár 500 000 euró is lehet. A vállalatok emellett kötelesek a felhasználókat arról tájékoztatni, hogy az üzleti modelljeik miként hatnak a nyílt internethez való hozzáférésre. Amennyiben pedig az internetszolgáltatók nem világosítják fel megfelelően az ügyfeleiket, úgy a pénzbüntetés akár 100 000 euró is lehet.

A 2015/2120-as internetsemlegességi európai uniós irányelvet támogatja Günther Oettinger, az Európai Unió digitális területért és társadalomért felelős biztosa, valamint az Európai Parlament többsége is. Ugyanakkor az ellenzéki politikusok és az internetaktivisták, például Tim Berners-Lee, a World Wide Web atyja, azt az álláspontot képviselik, hogy masszívan korlátozhatja az internetsemlegességet.

Konstantin von Notz, a Zöldek frakcióvezető-helyettese és hálózatpolitikai szóvivője azt vetette a német kormány szemére, hogy éveken át nem foglalkozott az internetsemlegesség megfelelő törvényi biztosításával. A mostani tervezetben lévő javítások ugyanakkor aligha lesznek elegendőek arra, hogy megakadályozzák a „két osztályos világháló” kialakulását.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Internet EU 

Hozzászólások

comments powered by Disqus