SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Növekszik a kábelipar Európában

Dátum: 2013-10-12 12:33:33   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A kábel továbbra is növekvő üzletág marad az IHS felmérése alapján. Az ipar bevételei alapján értéke 5%-kal nőtt 2012-ben, és a jövőben is meghatározó növekedés várható.

A növekedés oka, hogy a befektetési kedv továbbra is jelentős marad a kábelipar területén, amelyre jó példa az is, hogy nemrég a Vodafone megvásárolta a német Kabel Deutschlandot (KD). A kábelipar bevételei 22.4 milliárd euróra rúgtak 2012-ben, 61,3 millió otthont kiszolgálva. A kábelipar hagyományosan televízió-szolgáltató volt, de mára kulcsfontosságú részét jelenti a telekommunikáció is, amely a teljes iparág 46%-át teszi ki jelenleg, és bevétel szempontjából 10 országban jelentősebb is, mint a televíziós üzletág.

telecomm-cableshttp://www.sat.hu/ckeditor/plugins/plugobrowser/dialog.php

A televíziós üzletágban az IP és Wifi szolgáltatások ötvözésére kell koncentrálni, véli a riportot összeállító vállalat, nagyon fontos, hogy a kábelszolgáltatók is plusz tartalmakat tudjanak biztosítani a tévézők számára, számtalan elektronikai eszközre, akár az otthonukon kívül is elérve azokat.

A digitalizáció jól halad a kábel TV-t néző otthonok körében, az európai uniós háztartások nagyobb része már digitálisan tévézik. Internettel 28,7 millió háztartást szolgál ki Európában a kábelipar.

Forrás: broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus