SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Szabaddá válhat az út a 700MHz-es 5G előtt

Dátum: 2016-12-20 14:39:41   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az EU tervei szerint 2020-ig felszabadítja a 700MHz-es sávot az ötödik generációs mobil internet-szolgáltatások számára.

A mobil internethálózatok ötödik generációjának kiépítése érdekében az Európai Unió területén 2020-ig felszabadítják a 700MHz-es frekvenciasávot. Ez egyben azt is jelenti, hogy számos, még ebben a frekvenciatartományban sugárzó digitális tévéadó lesz kénytelen új frekvenciára költözni.

Az új, 5G-s mobil adóhálózat minden eddiginél gyorsabb, 10GBit/s és 20GBit/s közötti internetes elérési sebességet fog biztosítani a felhasználóknak. A megfelelő beltéri lefedettséghez azonban szükséges a viszonylag alacsony frekvenciájú, 700MHz-es sáv átengedése a mobilszolgáltatóknak. Az egyelőre még itt működő tévéadók bizonyos tagállamokban meghosszabbíthatják működésüket, és egyéni indoklás alapján legfeljebb két évvel tovább használhatják az említett frekvenciasávot. A 700MHz alatti tartományt legalább 2030-ig továbbra is használhatják a digitális tévéadó-hálózatok az öreg kontinensen.

Az Európa Parlament és az Európa Tanács által kinevezett tárgyalófelek megállapodását még jóvá kell hagynia az Európai Parlament képviselőinek és a tagállamok kormányzatainak is, a határozat csak ezután léphet jogerőre.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: 5G Mobil internet 

Hozzászólások

comments powered by Disqus