SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Szabadon fogható UHD-tesztcsatorna az Astráról

Dátum: 2014-09-03 13:02:54   |  nagyvilág
Szerző: doga
A berlini IFA kiállítással egyidőben megkezdte működését az Astra műholdakat üzemeltető SES első Ultra HD felbontású tesztcsatornája. A keleti 19,2 fokos pozícióból fogható demóműsor a legújabb HEVC tömörítést alkalmazza, és a jövőben a szakkereskedések bemutató csatornájaként is működhet.

Az idei IFA kiállítás egyik újdonsága az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójából fogható UHD tesztcsatorna. A HEVC tömörítést használó transzponder 3840 x 2160 képpontból álló felbontás mellett másodpercenként 50 képkockát továbbít, 10 bites színmélységgel. Az új tesztcsatorna tehát az Ultra HD televíziós szabvány első fázisában alig néhány hete rögzített paraméterei szerint kezdi meg működését, a DVB-Projekt nevű szakmai szervezet előírásainak megfelelően.

A tesztcsatornán különböző műfajú tartalmak láthatók a természeti és tájképfelvételektől kezdve a városi életen át a sporteseményekig. A felvételeket a 4K-s felbontás szakértőinek számító, amerikai Katie és Jacob Schwarz készítette.

Az új, szabadon fogható UHD tesztcsatorna vételi paraméterei: 10 994MHz-es, vízszintes polarizációjú frekvencia (DVB-S2, szimbólumarány SR 22 000, hibajavítás FEC 5/6, 8PSK), a csatorna neve pedig: „Astra Ultra HD Demo”. A kódolatlan adó vételéhez a HEVC tömörítést támogató UHD televízió vagy set-top-box szükséges.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: UHD 4K Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus