SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Továbbfejlesztett webOS 2.0 Smart+ TV platform az LG-től

Dátum: 2014-12-27 12:38:55   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A január 6. és 9. között Las Vegasban rendezett nemzetközi CES kiállításon az LG figyelemre méltó tévékínálat bemutatására készül. Az újdonságok a vállalat legújabb, webOS 2.0 Smart+ TV operációs rendszerével érkeznek.

Ahogy a szlogen is jelzi („okostévé még egyszerűbben”), a webOS TV eredeti fejlesztési célja, hogy választ adjon a bonyolult Smart TV-k kezelésével kapcsolatos kellemetlenségekre, hogy „a TV újra egyszerűvé váljon”. A webOS három alapelve — egyszerű kapcsolódás, letisztult kezelőfelület, átlátható tartalmak — mentén minden eddiginél könnyebbé tette az egyik legmodernebb TV-rendszer kezelését. A vásárlóközönség értékelte az LG törekvéseit: a webOS TV-k forgalma már a megjelenés utáni első két hónapban elérte az 1 milliós darabszámot, nyolc hónap alatt pedig több mint 5 millió webOS-alapú készülék talált gazdára.

Az LG webOS 2.0 tovább fokozza az egyszerűséget és a kényelmet, emellett még szélesebb körű tartalmi kínálatot, számtalan javítást és hatékony funkciókat biztosít. A rendszerindítási idő akár 60 százalékkal is rövidebb lehet, a tartalmak elérése pedig jelentősen gördülékenyebbé és gyorsabbá vált. A felhasználó például a Smart TV kezdőképernyőjéről a YouTube-ra váltva akár 70 százalékos gyorsulást tapasztalhat az előző rendszerhez képest.

LG_webOS_2.0(kicsi)

A webOS 2.0 további újítása a My Channel („Saját csatorna”) funkció, amellyel a felhasználó saját kedvenc élő csatornáit a tévéről vagy a set-top boxról könnyedén a Menü-sávra helyezheti, ahol kényelmesebben váltogathat közöttük. A néző a gyorsbeállításokkal (Quick Settings) az éppen futó műsor megszakítása nélkül módosíthatja a készülék beállításait, a Bemenet választó (Input Picker) pedig azonnal felismeri a csatlakoztatott eszközöket, amelyek így rögtön használhatók.

A nagyobb tartalomszolgáltatókkal kötött partneri megállapodásnak köszönhetően a webOS TV-tulajdonosok az Ultra HD tartalmak széles kínálatából válogathatnak majd az Amazon és a Netflix szolgáltatásaiban azokban az országokban, amelyekben ezek elérhetőek. A webOS-alapú LG Smart TV-k tulajdonosai 2015-ben a Netflix hálózatán 4K felbontású tartalmakhoz is hozzáférhetnek majd, köztük olyan népszerű műsorokhoz, mint a Kártyavár vagy a Marco Polo. Az Amazon Ultra HD tartalmi kínálatában olyan filmek szerepelnek, mint A Föld után, az Elysium – Zárt világ, A csodálatos Pókember 2. vagy A da Vinci-kód.

 Címkék: ces lg webos smart okos tv 

Hozzászólások

comments powered by Disqus