SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Vetélytársakkal szerződő művészeket büntet a Spotify

Dátum: 2016-08-31 11:29:25   |  nagyvilág
Szerző: doga
A stream-szolgáltatót azzal vádolták meg, hogy retorziókat alkalmaz a különutakon járó előadókkal szemben.

A The New York Times megkeresésére bennfentesek elismerték, hogy a Spotify nem tűri azt, hogy a vele szerződő együttesek és énekesek más stream-platformokkal is megállapodást kössenek. Amennyiben ilyen eset történik és például egy művész exkluzív módon megjelenteti az egyik dalát az Apple Music kínálatában, úgy a cég kiteszi az érintett személy vagy csapat szerzeményeit az ajánlott lejátszási listákról.

A Bloomberg szerint a platform ezt a gyakorlatot körülbelül egy éve követi, de az elmúlt hónapokban egyre több ilyen felhívás érkezett a zenészekhez. A The New York Times egyetlen konkrét érintett személyt sem említett, de az egyikük Frank Ocean lehet, akinek a Blond című új albuma jelenleg csak az Apple Music kínálatában érhető el. Ez egy exkluzív szerződés, és a kiadvány egy meghatározott idő után (1-3 hét) más stream-szolgáltatóknál is hozzáférhetővé válhat. Neki kifejezetten szólhattak azzal kapcsolatban, hogy ne kössön a stream-szolgáltató vetélytársaival különszerződéseket. A Spotify a zenei kiadók menedzsereinek figyelmét is felhívta a dologra.

A Re/Code arról számolt be, hogy a Spotify visszautasította a vádakat, és a vállalat egyik képviselője szerint egyértelműen téves az az információ, hogy büntetnék azokat a művészeket, akik az Apple Music vagy a Tidal képviselőivel is megállapodtak.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Spotify Apple Music 

Hozzászólások

comments powered by Disqus