SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

VI. P-Sat szakmai nap: a földi digitális TV jövője

Dátum: 2014-04-17 21:37:53   |  hazai
Szerző: dorka
Mobilalkalmazással és Hbb TV-vel erősít a Mindig TV, míg a Mindig TV Extra szolgáltatás hamarosan két új multiplexnek hála újabb csatornákkal bővülhet.

A rendezvén egyik támogatója, az Antenna Hungária képviseletében Gáspárné Kovács Éva mesélt a digitális televíziós jelenéről és jövőjéről, utóbbi esetében multiscreenről.

2013. október 31-én Magyarországon is végleg lekapcsolták az analóg földi sugárzást. Az átállás körülbelül 800 000 háztartást érintett. A felmérések szerint kb. 710-720 000 háztartás nézi a Mindig TV-t jelenleg elsődleges forrásként a tévéműsorok vételéhez, másodlagos használat kb. 1 millió háztartást, közintézményt, stb. érint. Hogyan tovább? A jövő a multiscreen, azaz többképernyős televíziózásé, a MindigTV mobilapplikációját folyamatosan frissíti, melyen VoD szolgáltatást, ingyenesen elérhető tartalmakat és csatornainformációkat találnak többek között a felhasználók.

Az applikáció itt érhető el:

Google Play - https://play.google.com/store/apps/

itunes - https://itunes.apple.com/hu/app/mindig-tv/

Samsung - http://apps.samsung.com/venus/topApps/

WPhone - http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/mindig-tv/

Win8 - http://apps.microsoft.com/windows/hu-hu/app/mindig-tv/

A HbbTV szabványt követve útjára indult a MindigTV Plusz, melynek vételéhez DVB-T vételre alkalmas, antennára csatlakoztatható televízió kell. A szolgáltatás műholdas, kábeles vagy földfelszíni sugárzású lineáris tévéműsorok internetes extratartalmainak megjelenítésére képes az élő műsor képernyőjén. Jelenleg 160 000 háztartás rendelkezik a megfelelő eszközökkel a vételhez. A szolgáltatás egy-egy csatorna kiterjesztéseként is felfogható, emellett rich EPG videótárat, rádiót, híreket, időjárást, ingyenes, előfizetés nélküli tartalmakat kínál a felhasználóknak bárhol, bármikor, csakúgy, mint a mobilalkalmazás.

Dr. Tornai Dávid a Mindig Tv Extra szolgáltatást érintő újdonságról számolt be a szakmai napon, a földi digitális Mindig TV fizetős szolgáltatása, amely pre-paid konstrukcióban elérhető. A Mindig TV Extra csatornák továbbítására 2014. július 1-jén indul a teljes országos lefedettségű D multiplex, amely lehetőséget ad a kínálat bővítésére, 6-8 új, fizetős csatorna sugárzására. Augusztus 1-jén az E multiplex is megkezdi működését, amely kezdetben 65-70%-os országos lefedettséggel sugároz majd.

Folytatjuk...



Hozzászólások

comments powered by Disqus