SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

VI. P-Sat szakmai nap: Drónoktól a házimoziig

Dátum: 2014-04-15 19:56:36   |  hazai
Szerző: dorka
Házhozszállítás drónokkal? Dekóderbe ültetett médiacenter? Ezek is szó volt a szakmai napon.

Hallottál már a dropshippingről? Posta Tibor antennaszakértő a szakmai nap folyamán számos olyan újításra hívta fel a jelenlévők figyelmét, amelyek Magyarországon még gyerekcipőben járnak, vagy nem is ismertek. A gondolatébresztőnek szánt technikai megoldások között derült fény a dropshippingre is, amely egy speciális online kereskedelmi forma, alapját az adja, hogy a kiskereskedő a webáruházába feltölti a nagykereskedő teljes termékpalettáját, akár több tízerer terméket, anélkül hogy bármit megvenne raktárra. A kiskereskedő és nagykereskedő közötti ilyenfajta kölcsönös együttműködés csak sikeres lehet, a vevő pedig sokkal gyorsabban juthat hozzá egy adott termékhez, mert a kiszállítás közvetlenül a nagykerből történik. A P-Sat Kft., mint a területen úttörő nagykereskedő, dropshipping rendszerben is értékesíti a termékeit.

Mindehhez már csak hab a tortán az az érdekesség, hogy a világ egyik legnagyobb online kereskedelemmel foglalkozó cége, az Amazon bejelentette, azt tervezi, 2015-től drónokkal végzi a házhozszállítást.

Mindezt hogyan kell elképzelni a gyakorlatban? Kattints a videóra:

Na, de térjünk vissza a televíziózás szűkebb világába.

Pavol Blaho, az AB-Com képviseletében mesélt a legújabb termékeikről, mindezt annak a fényében, hogy 2014 az IPTV éve lesz. A műholdas és LED technológiával foglalkozó szlovák vállalat Szlovákián és Csehországon kívül Európa számára is értékesít. Saját gyártású AB Cryptox névre keresztül műholdas és kábeles (DVB-S2, DVC-C) HD vevőjük számos plusz funkcióval rendelkezik az alapkészüléktől megszokottak mellett, pl. kedvez a többképernyős, multiscreen televíziózásnak, mivel mobil eszközök számára is sugároz jelet, emellett DLNA hálózatot is támogat. Az AB IPBOX Prismcube Ruby ennél izgalmasabb vevő, Linuxon alapuló rendszerű, ráadásul az első olyan dekóder, amely XBMC-van felszerelve. Az XBMC az XBox Multimedia Center rövidítése, nyílt forráskódú digitális médialejátszó és házimozi szoftver. Hogy miért jó ez nekünk? Az XBMC támogatja a legelterjedtebb videó, audió- és képformátumokat, és számos alkalmazással bővíthető ki tudása.

Folytatjuk...



Hozzászólások

comments powered by Disqus