SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Viszlát OLED, üdv UHD!?

Dátum: 2013-12-28 14:40:25   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A Sony és a Panasonic véget vet megállapodásának, amely arra irányult, hogy egy megfizethetőbb OLED kijelzőt fejlesszenek.

A Sony és a Panasonic 2014-ben az OLED helyett az Ultra HD-ra koncentrál majd. Ezt állítja a japán Nikkei napilap, hozzátéve, hogy a két említett gyártó megállapodása, amely megfizethetőbb OLED előállítására irányult, a jövő héten a végéhez ér. A párosnak nem sikerült pénztárcakímélő megoldást találni az OLED képernyők gyártására.

A két cég úgy tervezte, hogy a Panasonic gyártói eljárását ötvözik a Sony OLED technológiájával, és ez 2013 végére eredményre is vezet. „Szerettek volna egy technológiai alapot feállítani a tömegtermeléshez 2013-ra, és esetlegesen együtt dolgozni a gyártáson a jövőben.” – írja a Nikkei.

Az eredmény azonban elmaradt, és úgy tűnik, az Ultra HD, másik nevén 4K sokkal ígéretesebb jövővel rendelkezik az OLED-nél. 2014-ben 5000 OLED készülék értékesítése várható, míg UHD-ból 1,95 millió. Ezért a Sony és a Panasonic is az Ultra HD szektorra koncentrál a következő évben, ahol szintén szükség lesz az árak csökkentésére. Lehet, hogy az OLED még azelőtt leköszön, hogy a nagyközönség elé jutott volna?

Forrás: techradar.com



Címkék: OLED Samsung Sony UHD 4K ultra HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus