SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

WorldDMB-tanulmány: Egyre több autóban szól digitális rádió

Dátum: 2015-03-10 15:47:11   |  nagyvilág
Szerző: doga
A „WorldDMB” nevű, a digitális rádiózást összefogó nemzetközi szakmai szervezet legújabb kutatása a digitális rádiókészülékek elterjedtségét vette górcső alá – mind a járművek, mind a háztartások tekintetében.

A tanulmányból kiderül, hogy örvendetes mértékben nőtt a földfelszíni terjesztésű digitális rádióműsorok vételére alkalmas DAB+ készülékek száma, és áttörés figyelhető meg az újonnan értékesített autók esetében is. A digitális autórádiók terén az Egyesült Királyság és Norvégia számít éllovasnak: ebben a két országban már az értékesített új járművek több mint 60%-ban található DAB+ rádióvevő.

Ebben a két európai országban egyébként nemcsak a járművekben, hanem a háztartásokban is átlagon felüli a digitális rádiókészülékek jelenléte: közel minden második otthonban már megtalálható legalább egy DAB+ rendszerű készülék. Dániában (45%) és Svájcban (43%) szintén egyre népszerűbbek az új rádiók.

Németországban a 2014-es eladások 63%-kal haladták meg az előző évi szintet, ami a DAB+ technológia áttörését mutatja. A hírek szerint Bécsben áprilisban indul kísérleti DAB+ műsorsugárzás, és hazánkban is várhatók fejlesztések a nyár folyamán a digitális földfelszíni rádiós műsorsugárzás terén.

Doga

Forrás: www.digitalradio.de



Címkék: DAB+ DMB 

Hozzászólások

comments powered by Disqus