SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A német háztartások 10%-ban már van DAB+ rádió

Dátum: 2015-09-14 11:07:41   |  digitális átállás
Szerző: doga
A legújabb felmérések szerint a digitális rádiók naponta mintegy ötmillió hallgatóhoz jutnak el Németországban.

Karola Wille, az MDR intendánsa és az ARD digitális rádiós részlegének vezetője minapi sajtótájékoztatóján ismertette a németországi földfelszíni digitális rádiós műsorszórással kapcsolatos legújabb számokat: „A digitális átállásról szóló jelentések örömteli módon azt mutatják, hogy a digitális adóhálózat intenzív fejlesztésével helyes döntést hoztunk, és a DAB+ technológia egyre inkább elfogadottá válik az emberek körében. Végül is a hallgatók maguk dönthetik el, mely technológia révén kívánják élvezni programkínálatunkat.”

A szakma nagy izgalommal várta a digitális átállásról szóló jelentéseket. „Az eredmények most már igazolják azokat erőfeszítéseinket, amelyekkel következetesen kiálltunk a DAB+ technológia bevezetése mellett”, tette hozzá Wille. A politikai döntéshozókkal történő jó együttműködést, valamint a műsorszolgáltatók pozitív visszajelzéseit és az egyre növekvő digitális műsorkínálatot látva összességében „jó év várható a DAB+ számára” – nyilatkozta az intendánsasszony.

A Német Kommunikációkutató Intézet és a TNS Infratest adatai jelentős növekedésről számolnak be a digitális rádiózás terén. Eszerint a német háztartások 10%-a rendelkezik már DAB+ vevőkészülékkel (az előző évi 7,5%-hoz képest), ami több mint négymillió háztartásnak felel meg (közel félmillióval többnek, mint 2014 közepén). Ezenkívül egyre több második készülék is már DAB+ rendszerű, ugyanis átlagosan 1,6 DAB+ rádió szól már háztartásokként. A helyi és országos digitális rádiós kínálatot a német lakosság 11%-a hallgatja napi rendszerességgel, ami napi több mint ötmillió hallgatónak felel meg. Közülük mintegy 2,2 millióan hétfőtől péntekig a magánrádiókat, míg 2,9 millióan a közszolgálati ARD digitális kínálatát részesítik előnyben.

Doga

Forrás: www.radiowoche.de



Címkék: DAB+ 

Hozzászólások

comments powered by Disqus