SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Aki nem állt át, mától semmit sem lát a TV-ben

Dátum: 2013-08-05 18:43:44   |  digitális átállás
Aki még mindig nem állt át, az ma déltől az ország középső 14 megyéjében semmit sem fog látni a tévéjén, ugyanakkor továbbra is segítséget kérhet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól (NMHH).

Hétfőn 12 órakor a még mindig csak az analóg adások vételére képes készülékek képernyőjéről lekerül az az üzenet, amelyet öt napja láthatnak azok, akik még nem álltak át a digitális vételre. A lekapcsolás után öt napig közvetített képernyőüzenet arról tájékoztatta a nézőket, hogy az analóg tévéadás megszűnt, és a további ingyenes tévézéshez át kell állniuk a digitális vételre.

Múlt szerdán az ország középső 14 megyéjében szűnt meg az analóg tévéadás. Az NMHH szakemberei az első ütemben előzetesen felmért 55 ezer rászoruló háztartás mindegyikébe térítésmentesen eljuttatták a digitális vételi eszközöket, az utólag benyújtott támogatási kérelmek közül pedig már 3 ezer igénylőnél kezdődtek meg a beszerelések.

A rászoruló háztartásoknak a lekapcsolást követően is lehetőségük van arra, hogy igényeljék az ingyenes digitális vételi eszközök beszerelését. Az első ütem területén augusztus 31-ig még mindenki benyújthatja kérelmét, amennyiben igazolja, hogy szociálisan rászorult és lakóhelyén eddig csak az analóg vételi lehetőség volt elérhető.

Az igényléshez szükséges dokumentumok letölthetők a www.digitalisatallas.hu oldalról, valamint az ingyenesen hívható 06-80-38-39-40-es zöldszámon is lehet segítséget kérni. Ilyenkor a hatóság munkatársai kipostázzák a szükséges dokumentumokat, melyeket kitöltve kell visszaküldeni.

Az NMHH szakemberei már a második lekapcsolási ütem területén is dolgoznak, ahonnan a felmért háztartások közül már 9 ezer családnál beszerelték az ingyenes vételi eszközöket.

Forrás: nmhh.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus