SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Baranya megye október 31-én áll át digitális vételre

Dátum: 2013-10-02 19:14:00   |  digitális átállás
A digitális földfelszíni vétel javítása érdekében a megyében két településen, Bükkösdön és Mecseknádasdon 2 új átjátszó adót helyez üzembe az Antenna Hungária Zrt. a hatóság mérési eredményei alapján.

A hatóság támogatási programmal segít mindenkinek, aki önerőből nem tudja megvalósítani az átállást. A támogatás keretében a hatóság beszerzi, beszereli és kulcsrakészen adja át a jogosult részére a digitális vételi rendszert.
 

A hatóság az így összegyűjtött adatok alapján több mint 23 ezer lakost keresett fel, akik közül 4397-en éltek is a támogatás nyújtotta lehetőséggel. Pécs városában a jogosult 6599 rászorult közül eddig 1257-en igényelték a támogatás keretében beszerelt vételi eszközöket.”

Baranya megyében már több mint 3 ezer helyen az NMHH szakemberei már be is fejezték a szerelési munkákat, és hamarosan eljutnak a még hátralévő címekre is.

„Országszerte már több mint 130 ezer háztartásban szereltük be a digitális vételi eszközöket az eddig hozzánk beérkezett 140 ezer jogos igénylésből. E nézők már sokkal jobb kép- és hangminőséggel tudják a digitális földfelszíni adást nézni.” – mondta el Sásdiné Richter Rita, az NMHH kommunikációs munkatársa. „A támogatott háztartások esetében vagy beltéri vevődekódert, más néven set-top-boxot és antennát, vagy műholdas vételre alkalmas vevőegységet szereltünk be, de a rászorulók választhattak a regisztrált szolgáltatók kedvezményes, támogatott csomagjai közül is.” – emelte ki a hatóság kommunikációs munkatársa.

„A Baranya megyei domborzati viszonyok miatt speciális megoldásokat alkalmaztunk, így az átálláshoz kapcsolódóan plusz 2 új átjátszóadó is a nézőket szolgálja ki a megyében. Célunk az volt, hogy a lehető legtöbb nézőhöz megfelelő minőségben jusson el a digitális földfelszíni jel” – hangsúlyozta Sásdiné Richter Rita.

Az október 31-i technológiai váltás után még 30 napig, november 31-ig igényelhető a támogatás a Hatóságtól. Az igénylés feltételeiről és részleteiről a www.digitalisatallas.hu internetes oldalon és a 06-80-38-39-40-es ingyenes, zöld számon kaphatnak bővebb felvilágosítást az érintettek.

Forrás: digitalisatallas.huHozzászólások

comments powered by Disqus