SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Decemberben tovább emelkedett a digitálisan tévézők száma

Dátum: 2014-01-30 21:13:55   |  digitális átállás
Szerző: dorka
Decemberben az NMHH gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók előfizetőinek 67,6 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül decemberben 991 ezerről 1 005 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 921 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 123 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 32,8 százalékról 33,1 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése kis mértékben csökkent, decemberben 34,4 százalékon áll, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya 32,4 százalékra csökkent.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,4 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 23,7 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,5 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma decemberben 1,988 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 988 ezerről 984 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,8 százalék, második helyen a Telekom van 21,2 százalékkal, ezt követi a DIGI 18,6 százalékkal, míg negyedik a sorban a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 15,7 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatásokat a gyorsjelentés teljes körűen lefedi. Ezen a platformon a piacvezető DIGI részesedése 31,4 százalék, majd a Telekom következik 29,4 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,3 százalék. A MinDig TV Extra részesedése 11,8 százalék a Hello Digital szolgáltatás 2,1 százalékon állt december végén.

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus