SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Digitális Lengyelország

Dátum: 2012-12-28 18:08:41   |  digitális átállás
A Lengyel Nemzeti Műsorszórási Bizottság négy frekvenciára írt ki pályázatot az ország első digitális multiplexén. Minden ötödik lengyel digitálisan tévézik.

 

A frekvenciákra jelentkezőktől, amelyeket a közszolgáltató TVP tett szabaddá, azt várják, hogy társadalmi-vallásos, film tematikájú, tudományos-oktató, vagy gyerekcsatornákat (4-12 évesek számára) indítsanak.
 
A kiírás azokra a szolgáltatókra is vonatkozik, akik már rendelkeznek műholdon egy adott csatornával, és szeretnék kibővíteni annak elérhetőségét. Jelentkezni 2013. február 23-ig lehet.
 
Az első multiplexet jelenleg a TVP és hírcsatornák foglalják el, míg a másodikat kizárólag kereskedelmi TV-k számára tartják fel, a harmadikat pedig TVP szolgáltatásoknak szánják.
 
Lengyelország jól halad a digitalizáció útján, ötből egy lengyel háztartás már digitálisan nézi a tévét. Azonban azt is meg kell jegyezni, hogy a Nielsen adatai szerint 1,7 millió háztartás még mindig analóg módon tévézik, és nincs meg a megfelelő felszerelésük a DVB-T vételhez. Azok száma, akik viszont hozzáférnek a földi digitális adásokhoz, megháromszorozódott az elmúlt évben.

 

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus