SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Folytatódik a digitális földfelszíni televíziós hálózatok bővítése

Dátum: 2014-03-17 19:12:00   |  digitális átállás
Szerző: dorka
Az Antenna Hungária tavasszal folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok fejlesztését, a cég a nyár folyamán a meglévő három multiplexen túl további kettő multiplex (D és E jelű) országos elindítását tervezi.

2014 tavaszán az Antenna Hungária folytatja a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) hálózatok fejlesztését, a cég a nyár folyamán a meglévő három multiplexen túl további kettő multiplex (D és E jelű) országos elindítását tervezi. Ennek eredményeképpen jelentősen kibővülhet az ingyenes MinDig TV és fizetős csomagokat tartalmazó MinDig TV Extra szolgáltatások kínálata.

A fejlesztés keretében az AH június végéig számos telephelyén telepítési munkákat végez, mely kihat a digitális földfelszíni televíziós és analóg rádiós szolgáltatások elérhetőségére is. Az április végéig tartó első fázis 17 nagy és közepes teljesítményű, valamint 32 kis teljesítményű telephelyet érint.

Az állomások többségénél néhány órás teljes technikai leállással kell számolni. A telepítési munkálatok ideje alatt csak a szükséges ideig szünetel a műsorsugárzás, tehát elképzelhető a táblázatban megjelölt időpontot megelőző visszakapcsolás is. Tokaj, Nagykanizsa és Úzd telephelyeken teljesítménycsökkenés melletti munkavégzésre kerül sor. A teljesítménycsökkenés néhány, az adótoronytól távolabb fekvő település esetében okozhat vételromlást vagy vételi problémát, ez esetben érdemes – átmenetileg – másik adótorony felé forgatni a vevőantennát és újrahangolást végezni.

A telepítési munkákban érintett telephelyek és szolgáltatások, valamint a technikai leállások és teljesítménycsökkenések időpontjai április végéig a következők:

ah1

ah2ah3

Forrás: Antenna Hungária Zrt.



Hozzászólások

comments powered by Disqus