SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Frekvenciacserék a MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vételében Észak-Magyarországon

Dátum: 2013-11-20 19:33:36   |  digitális átállás
Szerző: dorka
Az NMHH Észak-Magyarországon hét digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően 14 frekvenciacsere végrehajtását rendelte el. Ezeket az Antenna Hungária 2013. november 21-én hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Észak-Magyarországon hét digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően 14 frekvenciacsere végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 21-én hajtja végre, a munkálatok Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyét érintik.

frekvenciacsere_nov_20

Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt időpontban kerül sor, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádiócsatornák nem lesznek elérhetők.

frekvenciacsere_nov_20_2JPG

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék), melyet a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után kell elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

A frekvenciacseréket követően a MinDig TV ingyenes csatornái és a MinDig TV Extra Alapcsomagja a körzetben az 53-as (730 MHz) és a 44-es (658 MHz) frekvenciákon lesznek elérhetők.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Forrás: Antenna Hungária



Hozzászólások

comments powered by Disqus