SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Frekvenciacserék a MinDig TV szolgáltatás vételében Dél-Dunántúlon

Dátum: 2013-11-11 19:15:01   |  digitális átállás
Szerző: dorka
Az NMHH Dél-Dunántúlon 8 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően frekvenciacserék végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 12-15. között hajtja végre.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Dél-Dunántúlon 8 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően 8 frekvenciacsere végrehajtását rendelte el.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 12-15. között hajtja végre, a munkálatok a régióban Baranya, Tolna, Fejér és Somogy megyéket érintik.

frekvenciacsere_1111
Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt napokon kerül sor, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetők.

frekvenciacsere_1111_2

A felsorolt telephelyeken kívül november 14-én Mecseknádasd térségében is néhány órán keresztül szünetel a MinDig TV és MinDig TV Extra csatornák sugárzása.

 

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék), melyet a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után kell elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

 Hozzászólások

comments powered by Disqus