SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Újabb részletek az induló bécsi DAB+ tesztadásról

Dátum: 2015-03-13 15:34:31   |  digitális átállás
Szerző: doga
A medianet.at szakmai honlap beszámolója szerint április 15-én kezdi meg kísérleti műsorsugárzását Bécsből a Verein Digitalradio Österreich (VDÖ), azaz az Osztrák Digitális Rádiók Szövetsége.

Gernot Fischer, a VDÖ igazgatója a bécsi Friedrich Funder Intézet szervezésében hétfőn tartott pódiumbeszélgetés során megerősítette, hogy az április közepén induló kísérleti DAB+ multiplexben összesen mintegy 15 adó lesz hallható, jelenleg véglegesítik a szerződéseket a műsorszolgáltatókkal.

A tervek szerint a közszolgálati ORF műsorai mellett a KroneHit, a tartományi Antenne rádiók, a Life Radio és esetleg a Radio Arabella fog csatlakozni a digitális platformhoz. Alfred Grinschgl, az RTR GmbH médiaügyekért felelős szakvezetője az összejövetelen hangot adott azon elképzelésének, mely szerint a jövőben Ausztria is le fogja állítani analóg FM adóhálózatát. A digitális átállással együtt pedig a közszolgálati ORF adókínálata is bővülhet, mondván: „ha a digitális műsorsugárzásnak köszönhetően ötször annyi programot továbbíthatunk, mint az FM-adóhálózaton, miért ne bővítsük az ORF programjainak számát is?”

A bécsi DAB+ műsorsugárzás két telephelyről fog indulni, az adók hatótávolsága valószínűleg a határ menti területekig fog érni – a Fertő-tó, Mosonmagyaróvár és Pozsony környékén jó eséllyel lehet majd vadászni a bécsi DAB+ jeleket.

Doga

Forrás: www.medianet.at



Címkék: DAB+ DAB FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus