SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Október 31-én zárul az országos digitális átállás második üteme

Dátum: 2013-10-09 18:55:11   |  digitális átállás
Az ország északkeleti és délnyugati területén leáll az analóg földi televíziós műsorsugárzás, és ettől kezdve csak a korszerűbb digitális adás lesz fogható a földi műsorszórásban - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-t pénteken.

Az átállásban érintett, kizárólag az analóg adásokat vevő nézők október 1-jétől már egy visszaszámlálót és a digitális átállás logóját is láthatják a képernyőjükön - közölte Zsuppán Attila. Az átállás érintettjeinek képernyőjén megjelent az NMHH ingyenes hívható telefonszáma is (06-80-38-39-40), és a képernyő alján továbbra is fut az átállás időpontjára és a teendőkre figyelmeztető üzenet.

A figyelemfelhívást csak azok a nézők látják, akik kizárólag a hagyományos, analóg adásokat fogják, vagyis csak az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait látják előfizetési díj nélkül, szoba- vagy tetőantennával. Nekik a továbbra is ingyenes tévézéshez a meglévő készülék mellé be kell szerezniük egy jelátalakító készüléket, más néven set-top-boxot, illetve egy új szoba- vagy tetőantennát.

Ugyanakkor azok, akik az ingyenesen fogható hét csatornánál is többet szeretnének nézni, előfizethetnek bármelyik kábeltelevíziós, műholdas, IPTV-s vagy digitális földfelszíni szolgáltató csomagjára.

Felhívják a figyelmet arra, hogy az NMHH a második ütemben érintett területeken élő szociálisan rászoruló háztartásokban is ingyenesen szereli be a digitális vevőberendezéseket. Az érintett területen 56 ezer háztartásban szerelték már be a set-top-boxokat és az antennákat a hatóság szakemberei.

Az ehhez kapcsolódó állami támogatás az átállás után még 30 napig, november 30-ig igényelhető a hatóságnál - közölte Zsuppán Attila.

Forrás: digitalisatallas.huHozzászólások

comments powered by Disqus