SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye október 31-én áll át digitális vételre

Dátum: 2013-09-14 16:28:06   |  digitális átállás
Szerző: dorka
A második ütemben érintett megyékben már 40 ezer háztartásban az NMHH által ingyenesen beszerelt vevődekóderek segítségével nézik a digitális tévéadásokat.

Az NMHH munkatársai az első ütemben érintett területen 55 ezer háztartásban szerelték fel ingyenesen a digitális adások vételéhez szükséges eszközöket.


„A munka a második ütem területén is jó ütemben halad, az érintett megyékben már harmincnyolcezer háztartásban oldottuk meg a digitális vevőeszközök beszerelését. A családoknál beltéri vevődekódert, más néven set-top-boxot és antennát, vagy műholdas vételre alkalmas vevőegységet szereltünk be, vagy egy kedvezményes előfizetői csomaghoz való hozzájutást biztosítottuk” – tájékoztatott Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatója.
 
„Aki önerőből nem tudja végrehajtani a digitális átállást, számára az NMHH szociális alapú támogatási programot dolgozott ki, melynek keretén belül megvásárolja és be is szereli a szükséges vételi eszközöket”– fejtette ki Karl Károly, az NMHH hírközlésfelügyeleti főosztályának vezetője.
 
A támogatás feltételeiről és részleteiről a www.digitalisatallas.hu oldalon és a (06-80) 38-39-40-es ingyenes, zöld számon tájékozódhatnak az érintettek. Az október 31-i átállás után még 30 napig igényelhető a támogatás.
 
Zsuppán Attila hangsúlyozta: „Azt tanácsoljuk, hogy senki se várjon az utolsó pillanatig az átállással vagy az igényléssel, mivel mind a hatóság, mind a szerelők leterheltsége folyamatosan nő a határidő közeledtével. Az ingyenes digitális földfelszíni vétel már most is elérhető.”
 
„Nyíregyháza már közel egy éve szorosan együttműködik az NMHH-val, hogy minden érintett megkapja a megfelelő tájékoztatást, és a segítség eljusson minden rászorulthoz” – mondta el dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.
 
„Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint ötvenhétezer rászorult él, aki közül 22 ezer 505-en igényelték az NMHH által nyújtott segítséget. A megye területén közel tizenegyezer otthonban már beszerelték a szükséges eszközöket, így e háztartások már a digitális adás minden előnyét élvezik” – emelte ki a polgármester.
Nyíregyházán a 4676 jogosult rászoruló közül 1225-en igényelték a szociális alapú támogatást, így hamarosan ezen családok esetében is megtörténik az átállás.

Forrás: digitalisatallas.hu



Hozzászólások

comments powered by Disqus