SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ausztriában előfizetéses földi digitális szolgáltatás indul

Dátum: 2013-03-19 21:52:29   |  digitális átállás
Simpli TV a csomag neve, amely kódolt földi digitális csatornákat tartalmaz, és április 15-től lesz fogható Ausztriában.

 Az ORS, amely a csatornákat továbbítja, a közszolgáltató ORF tulajdonában van, a szolgáltatást a DVB-T2 szabványnak megfelelően működteti majd, Irdeto kódolással. A csomag előfizetés útján lesz elérhető, az ORF ingyenesen fogható földi digitális csatorna ajánlatának igénybevétele mellett.

 
Az előfizetés részletei a Simpli TV indulása előtt egy sajtótájékoztató keretében derülnek majd ki, de az osztrák sajtó 10 euro körülre saccolja a havidíjat. A szolgáltatás folyamatosan terjed majd az országban, ahogy új átjátszók lépnek működésbe.
 
A Simpli TV keretében a közszolgáltató ORF, és olyan kereskedelmi szolgáltatók, mint az RTL és ProSiebenSat.1 csatornáit láthatják majd a nézők. Emellett olyan csatornák is bekerülnek majd a várhatóan 40 csatornás csomagba, mint a Servus TV, Arte, Bayern Alpha, vagy Playboy TV, és HD csatornák, mint a Sat 1 HD, Pro Sieben HD, RTL HD és a Vox HD.
 
Ausztria 2011. június 7-én teljesítette a digitális átállást, jelenleg minden földi digitális adás DVB-T szabvány szerint folyik, Bécsben már tesztelik aa DVB-T2-őt.
 
Forrás: broadbandtvnews.com

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus