SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Júliusban az előfizetők nagy része használt digitális szolgáltatásokat

Dátum: 2014-08-28 20:57:33   |  digitális átállás
Szerző: dorka
Júliusban, az NMHH gyorsjelentésében szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68,6 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, a második a Telekom, a harmadik a DIGI.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.), 2014. július végén 3,068 millió előfizetést tartottak nyilván.

Júliusban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68,6 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül júliusban 1 066 ezerről 1 075 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 903 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 126 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 34,8 százalékról 35 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,5 százalék júliusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 31,4 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,1 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 24,2 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,9 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júliusban 2 039 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 970 ezerről 964 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,3 százalék, második helyen a Telekom van 21,9 százalékkal, ezt követi a DIGI 19,4 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 31 százalék, majd a Telekom következik 29,4 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,7 százalék. Július végén a MinDig TV Extra részesedése 12,1 százalék.
 

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus