SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Milyen antennát válasszunk a digitális vételhez?

Dátum: 2013-04-05 14:32:24   |  digitális átállás
Szeretné elkerülni az akadozó, kockásodó képet, recsegő hangot? Megóvná magát a felesleges bosszúságoktól, boltba való visszajárástól, helyette inkább élvezné a digitális tévézés kényelmét és előnyeit? Itt egy kis segítség, hogy az áron kívül milyen szempontokra érdemes még odafigyelni az antenna vásárlásnál, hogy az igényeinkhez legjobban passzoló és legmegfelelőbb antennát választhassuk.

Amikor valaki nézni akarja a földi digitális adásokat (MinDigTV vagy MinDig TV Extra) esetleg már be is szerezte az új TV-t, vagy dekódert, még mindig felmerül egy fontos kérdés: Milyen antennát válasszak a digitális vételhez?

Az üzletekben és az interneten sokféle antenna közül lehet válogatni, de egy laikus felhasználó találomra, vagy az ár alapján tud csak dönteni.

Az alábbi szempontokkal szeretnénk segítséget nyújtani a megfontoltabb választáshoz:

 

 

  • Ár: Kétségtelenül fontos, de NEM a legfontosabb szempont! Egy drágább, de jó antennát minimum 20-30 évre terveznek, ennyi idő alatt pedig sokszorosan visszahozza az árát!
  • Minőség: Fontos tulajdonság, nem mindegy milyen anyagokból és mennyire precízen van összerakva az antenna. Általában a drágább antennák jobb anyagokból vannak.
  • Vételkészség: Az egyik leglényegesebb tulajdonság! Mérőszámának az antenna nyereségét tekinthetjük, melyet decibelben (dB), logaritmikus skálán mérnek. Minél nagyobb a nyereség, annál erősebb antennáról van szó. Ráadásul a logaritmikus skálának köszönhetően 6 dB különbség kétszeres teljesítmény különbséget jelent!
  • Tartósság: Egy jó minőségű anyagokból, jól összerakott antennát lehet, hogy soha többé nem kell cserélni, vagy javítani és a nagy szeleket is jól bírja. Mivel a madarak előszeretettel ücsörögnek az antennákon, fontos, hogy az antenna elemei ne hajoljanak el vagy potyogjanak le. 
  • Korrózióvédelem: Az eső és a napfény évek alatt tönkreteheti a rossz minőségű szerkezeti anyagokat. A jobb antennákat drágább, korrózióálló és napfény álló műanyagokból és alumínium ötvözetekből készítik.
  • Esztétikum: Hogyan mutat házunk tetején, esetleg az erkélyen. Nem utolsó szempont!
  • Szerelhetőség: Szintént nagyon fontos, létezik olyan antenna (Ikusi Flash HD) amit szerszám nélkül, egy kézzel össze lehet szerelni mindössze 3 másodperc alatt!

Az antennákat  négy kategóriába soroltuk: alap, klasszik, extra és prémium. (egérkattintással lehet lapozni közöttük)

Minden kategóriában feltüntettük (az eladásaink alapján) a top 3 antennát, valamint, az adótól számított távolságot, amelyen belül kifogástalan vételt biztosítanak.

A fotóra kattintva az antenna teljes adatlapja illetve nagyméretű fotója is megtekinthető.
 

 

Amennyiben hasznosnak tartod az antenna választót, segítsd vele az ismerőseidet,
küldd el a linket, illetve osztd meg a FB-on és a Google+-on!



Hozzászólások

comments powered by Disqus